WAT WE DOEN

Happy Watoto helpt kinderen op eigen benen te staan.  

WERKWIJZE

Happy Watoto helpt kwetsbare kinderen (3-18 jaar), in de regio Arusha, een zelfstandig bestaan op te bouwen. Dit doen wij door hen een veilige en gezonde omgeving te bieden en toegang tot kwaliteitsonderwijs. Tijdens het hele traject is er aandacht voor het ontwikkelen van algemene vaardigheden. Daarmee vergroot onze aanpak de arbeidskansen voor deze kinderen substantieel.  

AANPAK

Happy Watoto heeft een unieke aanpak, waarbij wij streven naar een onafhankelijk functionerende organisatie in Tanzania. Lokaal leiderschap staat hierbij centraal. De medewerkers worden gefaciliteerd om het beste uit zichzelf én de kinderen te halen. Zo zijn zij instaat de kwetsbare kinderen zo goed mogelijk te begeleiden.

WAAROM TANZANIA?

Tanzania is één van de armste landen ter wereld. Een groot deel van de bevolking leeft dichtbij de armoedegrens. Er wordt geschat dat er meer dan 1,3 miljoen weeskinderen in Tanzania zijn. Toegankelijkheid, kwaliteit en gelijkheid in het onderwijs zijn grote uitdagingen. Ondanks dat alle kinderen in Tanzania vanaf 2007 toegang zou moeten hebben tot de basisschool, gaan naar schatting meer dan 5.1 miljoen kinderen in de leeftijd 7 tot 17 jaar niet naar school. Daar willen wij verandering in brengen.