geworteld in de Tanzaniaanse gemeenschap

Vrijwilligers

Elise Lufting
Ik heb er een tijdje over nagedacht hoe ik zou kunnen proberen mijn tijd in Tanzania in een paar zinnen op te schrijven; maar er is teveel! Het was de meest life changing en inspirerende ervaring van mijn leven. De mensen waren geweldig en de kinderen waarmee ik werkte onvergetelijk. In de maanden dat ik er ben geweest, heb ik echt een steentje bij kunnen dragen. Het enige wat ik niet leuk vond aan Tanzania was om te vertrekken! Elise Lufting, vrijwilliger in 2008
Susanne Giebson
Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het zeer de moeite waard was om als vrijwilliger bij te dragen aan de ontwikkelingen en gewoonten daar in een voor mij nieuw land. In tegenstelling tot wat velen denken, heb ik aanzienlijk meer ontvangen dan ik heb gegeven. Er zijn veel kleine dingen die het werk van een vrijwilliger tot een succes maken en je leven voor goed (positief) kunnen veranderen. In ieder geval is mijn tijd in Tanzania onvergetelijk geweest. Sinds mijn terugkeer werk ik met veel plezier als vrijwilligerscoördinator en ik ben erg blij om alle toekomstige aanvragen en de samenwerking met de vrijwilligers te kunnen ondersteunen. Susanne Giebson, vrijwilligers in 2011
Kim Pul

Polepole Kim (rustig aan Kim), dat werd mij vaak gezegd op Ngorika, maar ik wilde juist vaak 'rakaraka' (snel). Er was zoveel te doen en te regelen in de drieënhalve maand dat ik als vrijwilliger voor de stichting actief was in Tanzania. Samen met Mathew, Walter, de matrons en patrons en de rest van het team van Happy Watoto moesten wij tot de juiste versnelling en samenwerking komen om Ngorika opgestart te krijgen. Een heel mooie en leerzame ervaring die mij in zekere zin heeft gevormd.

Kim Pul, vrijwilliger in 2011

Beleid

Om de werkgelegenheid voor en betrokkenheid van de lokale bevolking te stimuleren, werken we in principe alleen met lokale mensen. Vrijwilligers met specifieke expertise die in Tanzania onvoldoende aanwezig is, zijn echter van harte welkom.

Zo zijn we bijvoorbeeld op zoek naar ervaringskundigen of afgestuurde studenten op het gebied van maatschappelijk werk en sport.

Susanne Giebson, die in 2011 zelf als vrijwilligster voor ons actief is geweest, coördineert alle aanvragen.

Mocht jij voor onze stichting in Tanzania actief willen zijn, beschik je over de gewenste expertise en voldoe je min of meer aan het profiel, stuur dan een Engelstalige motivatiebrief samen met een CV en recente foto naar susanne@good-hope-centre.de .

Expertise

Expertises waarnaar de komende periode op zoek zijn:

 • Professionele zorgverleners die in nauwe samenwerking met ons maatschappelijk team werken aan het verbeteren van de zorg voor en opvoeding van de kinderen, rekening houdend met lokale waarden en normen.
 • Maatschappelijk werkers of studenten met werkervaring op het gebeid van kinderpsychologie, multiculturele samenleving, communicatie en samenwerking met families, herstellen van familiebanden, medische problematiek, schoolontwikkelingen, etc.
 • Ervaringsdeskundigen op het gebied van beloon- en strafbeleid, seksuele voorlichting, lichamelijke conditie, pestpraktijken, omgaan met traumatische ervaringen (afwijzing door familieleden, omgaan met seksueel misbruik, verstandelijke beperking van een ouder, etc.).
 • Sportstudenten- of docenten die naschoolse sportactiviteiten voor de leeftijdscategorieën 3-6 en 7-12 kunnen opzetten en begeleiden.
 • Engelstalige personen met educatieve ervaring die het Engels taalgebruik van de kinderen en lokale medewerkers (docenten, leidinggevenden en verzorgend personeel) kunnen stimuleren en verbeteren. Idealitere heeft deze persoon ook enige kennis van het Swahili.

Profiel

Het ideale profiel van een vrijwilliger is:

 • Leeftijd van 21 jaar of ouder.
 • Beschikt over specifieke vaardigheden die toegevoegde waarde hebben voor onze organisatie.
 • Zal geen vrijwilliger taken uitvoeren die prima door een Tanzaniaanse werknemer kunnen worden verricht.
 • Heeft goede beheersing van de Engelse taal.
 • Komt idealiter samen met een andere vrijwilliger, zodat woon- en werkervaringen kunnen worden gedeeld en vrijetijd samen kan worden doorgebracht.
 • Is beschikbaar voor een periode van drie maanden (omwille de continuïteit van het project en de rust voor de kinderen).
 • Kan vliegticket en werkvergunning (± $500) zelf bekostigen. De stichting heeft woonruimte beschikbaar en men kan met de bewoners mee-eten. De stichting vraagt als bijdrage hiervoor €2 per dag.
 • Kan zich schikken in de strenge eisen ten aanzien van alcoholgebruik (niet toegestaan op locatie) en roken (alleen buiten en niet in het bijzijn van de kinderen).
 • Realiseert zich dat ons project nogal ver van de bewoonde wereld ligt in een omgeving waar openbaar vervoer niet zomaar voorhanden is.