een veilige plek waar ze kind kunnen zijn

ouderbijeenkomst

09-06-2014
Vorige week zijn zowel op Kikatiti als Ngorika ouder/familiebijeenkomsten georganiseerd. De thema's die op deze bijeenkomsten werden besproken waren vierledig:
  1. Algemeen welzijn van de kinderen: hoe we in de huizen omgaan met discipline en welke educatieve voortgang we nastreven.
  2. Vakantieperiode: kinderen worden in de vakantieperiode zoveel mogelijk teruggestuurd naar hun achterban. Belangrijk is dat de achterban er ook is om de kinderen op te halen en op te vangen!
  3. Geboorteakte: we trachten de familie verantwoordelijk te maken voor het achterhalen en aanleveren van een geboorteakte. Zonder geboorteakte dwingt het overheidsbeleid ons kinderen weg te sturen.
  4. Bezoekdagen: we trachten de familieleden te motiveren om de bezoekdagen aanwezig te zijn zodat zij de band met het kind in stand kunnen houden en de ontwikkeling kunnen volgen.
Terug naar de vorige pagina

Meer nieuws uit Tanzania

Skyline Charitable Foundation*

12-08-2019
For more than a decade, Skyline Restoration has organized charity and fundraising events with a singular goal: to support local and international communities including such organizations as New York Center...
Lees meer

studiereis 2019

05-07-2019
Inleiding: In het leerproces op lagere scholen worden studiereizen beschouwd als "condicio sine qua non". Het vormt een essentieel aspect van het onderwijs omdat het observatie-vaardigheden...
Lees meer

inzamelactie Schreuder Instituut

05-07-2019
De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van Basisschool Instituut Schreuder in Amsterdam zich ingezet om geld in te zamelen voor Happy Watoto. Klusjes doen, cakejes bakken...
Lees meer