een veilige plek waar ze kind kunnen zijn

uitbreiding NGO bestuur

12-12-2018

Met de auto is het 11.000 kilometer van Nederland naar Tanzania. We vliegen het in een uur of 10, douaneformaliteiten niet meegerekend. Gelukkig kunnen we per mail iets sneller contact leggen.
Toch valt het niet mee om de fysieke afstand te overbruggen. De culturele afstand is overigens ook niet te onderschatten en eerlijk gezegd niet veel minder groot.
 
Waarom deze wat omslachtige inleiding? Om aan te geven hoe blij wij zijn met het recent geformeerde lokale NGO bestuur, dat zal fungeren als een lokale raad van commissarissen. Tijdens het oktober bezoek aan ons project hebben wij een nieuw NGO bestuur geinstalleerd, die in meerderheid uit Tanzaniaanse ingezetenen bestaat. Vanzelfsprekend is Joyce Sagala nog steeds lid van het bestuur, evenals Lorna Shuma. We hebben daarnaast ook Grace Geffi en Ndombellah Sikwattah bereid gevonden zitting te nemen.

Grace is de directeur van Haradali Secondary School, een voortreffelijke middelbare school in de buurt van Ngorika. Zij brengt een schat aan onderwijservaring mee en zal met name onze nieuwe headmaster Dr Jonas ondersteunen bij het verhogen van de kwaliteit van onze school. Leuke bijkomstigheid is dat niet minder dan zeven kinderen dit jaar vanuit onze school uitstromen naar Haradali.
 
Ndombellah is de bevlogen directeur van Sibusiso, het door Atty Hamer opgerichte project dat zich richt op verstandelijk (en vaak ook lichamelijk) gehandicapte kinderen in Arusha en omgeving. Haar drive en passie om het beste uit kinderen naar boven te halen zijn indrukwekkend. Wij verwachten veel van haar inbreng bij de bedrijfsvoering van met name onze huizen. Een van de speerpunten is om de hygiene te verbeteren en daarmee een betere greep te krijgen op enkele vervelende infectieziekten.
 
Met ons nieuwe lokale bestuur en de blijvende coaching van Marion Hasselaar verwachten wij steeds beter in staat te zijn het managementteam te ondersteunen in hun soms lastige takenpakket. Het kunnen vertrouwen op lokaal ingevoerde personen met een bewezen staat van dienst en een gedeelde passie voor kinderen geeft ons een erg goed gevoel. En hiermee zetten we weer een stap richting 'local leadership' en hopen we dat onze Westerse bemoeienis op termijn verder kan afnemen.

Paul Nielen, bestuursvoorzitter

Op de foto (van links naar rechts): Martha Jonathan, Mathew Mary Kasale, Mathew Massawe, Joyce Sagala, Paul Nielen, Jonas Michael, Ndombellah Sikwattah, Nolarip Ngungat en Grace Geffi.

Terug naar de vorige pagina

Meer nieuws uit Tanzania

Skyline Charitable Foundation*

12-08-2019
For more than a decade, Skyline Restoration has organized charity and fundraising events with a singular goal: to support local and international communities including such organizations as New York Center...
Lees meer

studiereis 2019

05-07-2019
Inleiding: In het leerproces op lagere scholen worden studiereizen beschouwd als "condicio sine qua non". Het vormt een essentieel aspect van het onderwijs omdat het observatie-vaardigheden...
Lees meer

inzamelactie Schreuder Instituut

05-07-2019
De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 5, 6, 7 en 8 van Basisschool Instituut Schreuder in Amsterdam zich ingezet om geld in te zamelen voor Happy Watoto. Klusjes doen, cakejes bakken...
Lees meer